President Ierland ondertekent wet op ‘homohuwelijk’

President Higgins van Ierland heeft de wet ondertekent die het mogelijk maakt dat koppels van hetzelfde geslacht met elkaar mogen trouwen. Dat betekent dat homo’s en lesbiennes eerdaags daadwerkelijk naar de trouwambtenaar kunnen. Ierland is het eerste land dat equal marriage legaliseert op grond van een volksraadpleging: het referendum op 22 mei dat was vereist om de Grondwet te veranderen.

De officiële legalisering zal medio september zijn, de eerste ‘homohuwelijken’ kunnen later dit jaar volgen, al moeten koppels van hetzelfde geslacht er rekening mee houden dat ze misschien tot volgend jaar moeten wachten. Tegenstanders kunnen de zaak vertragen door naar de rechter te stappen. ‘We zijn met handen en voeten gebonden’, zei een official van de overheid. ‘We zijn afhankelijk van de goede wil van de rechters.’

Lees ook:Over twee weken eerste homohuwelijken in Ierland
Lees ook:Maandag 16 november: eerste ‘homohuwelijken’ in Ierland
Lees ook:Eerste homohuwelijken op Hawaii
Lees ook:Voorlopig geen homohuwelijk in Maine
Lees ook:Schots parlement stemt voor homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>