Veel vrouwen pas in de loop der jaren lesbisch

Dat homoseksuelen ‘zo’ worden geboren, schijnt niet altijd ‘zo’ te zijn: veel vrouwen zouden pas in de loop van hun leven een ommezwaai maken van een leven als hetero naar een lesbienne. Schrijfster Virginia Woolf (zie foto) ruilde na haar dergste haar heterobestaan in voor een ‘bi-variant’. Dat kwam naar voren bij een onderzoek van de Southern Connecticut State University in de Verenigde Staten. Maar liefst tweederde van de vrouwen die zich in meer of mindere mate tot vrouwen voelt aangetrokken, zou die gevoelens pas in de loop der jaren ontwikkelen.

 

Christian Moran interviewde ruim 200 getrouwde lesbo’s voor haar onderzoek en concludeert dat er ‘voor heterovrouwen een grote kans bestaat dat zij zich pas in hun volwassen jaren voor het eerst aangetrokken voelen tot iemand van dezelfde sekse’. Volgens Moran weigeren veel van deze vrouwen in het begin aan hun gevoelens toe te geven, bang voor reacties van anderen (zeker als ze kinderen hebben). Hoewel het ietwat verwarrend klinkt, is Moran van mening dat de ommezwaai ‘vaak verward wordt met personen die altijd al lesbisch waren, maar daar nooit voor uit durfden te komen’. Zij vindt dat de meeste onderzoeken ‘simpelweg negeren dat een volwassen heterovrouw volledig lesbisch kan worden’.

Lees ook:Stichting Ondersteboven zoekt lesbo’s voor onderzoek
Lees ook:Vrouwen gluren graag naar mannenbillen
Lees ook:Zijn alle vrouwen biseksueel?
Lees ook:Hetero, bi of homo/lesbisch: het maakt geen donder uit
Lees ook:Vrouwen vaker biseksueel dan mannen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veel vrouwen pas in de loop der jaren lesbisch

  1. Liz

    Ik ben toevallig op het moment een artikel aan het vertalen over emotionele intelligentie. Daarin komt aan de orde dat je EQ stijgt met het stijgen der jaren. Zie ik een parallel? ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>