Homofobe Kaczynski verliest Poolse presidentsverkiezing

De rechts-conservatieve en niet bepaald homovriendelijke Poolse politicus Jaroslaw Kaczynski heeft de presidentsverkiezingen verloren. Die waren nodig vanwege de dood van zijn tweelingbroer Lech Kaczynski in een vliegtuigcrash in april,  op dat moment president van het land. De broers deden de afgelopen jaren herhaaldelijk homofobe uitspraken. Zo zei Jaroslaw ooit dat ‘toelaten van homoseksualiteit zou leiden tot de ondergang van de beschaving’.

Lech was burgemeester van Warschau voor hij president werd; in die functie verbood hij meermalen Gay Pride optochten door de stad. Jaroslaw was eerder premier van het land, maar verloor de verkiezingen in 2007. Interim president Bronislaw Komorowski wordt de nieuwe president. Hij is van het Poolse Burgerplatform, de liberale centrumpartij van het land, die herhaaldelijk wetsvoorstellen zag getorpedeerd door veto’s van Kaczynski.

Lees ook:Europride 2010 in Warschau
Lees ook:Europride 2010 in Warschau
Lees ook:Tienduizend deelnemers Pride Parade Warschau
Lees ook:Homo’s in Polen krijgen lucht
Lees ook:Statement Polen in Nederland door deelname aan de Gay Pride

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homofobe Kaczynski verliest Poolse presidentsverkiezing

  1. Sportingact

    Dan krijgt Polen eindelijk lucht om te ademen ipv onder het juk te blijven van deze religie fanaat en vriend van het Vaticaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>