Marcouch wil homoplein en keppeltjesdag

Ahmed Marcouch, gemeenteraadslid van Amsterdam voor de PvdA, heeft een actieplan ingediend bij de gemeenteraad tegen antihomo geweld en antisemitisme. Elk stadsdeel moet een plein aanwijzen dat homo’s speciaal welkom heet met regenboogvlaggen en etalagestickers. Op keppeltjesdag moeten alle Amsterdammers een keppeltje kunnen dragen. Marcouch twijfelt nog of het een landelijke actiedag zou moeten worden.

 

Hij vindt het vooral ‘iets voor de grote steden, waar mensen uit diverse bevolkingsgroepen moeten laten zien dat zij verdraagzaam met elkaar om willen gaan.’ Scholen moeten worden getoetst op homovriendelijkheid. Marcouch wil antihomo geweld en antisemitisme op jonge leeftijd aanpakken. Dat kan door modern burgerschap vast onderdeel te maken van de opvoedingsondersteuning. Ook wil hij erop toezien dat lessen over de Tweede Wereldoorlog worden gegeven en de burgemeester moet slachtoffers van hatecrime bezoeken. De voorstellen zijn aanvullingen op zijn idee om niet alleen lokhomo’s, maar ook lokjoden (agenten) in te zetten om daders van antisemitisme op heterdaad te betrappen.

Lees ook:Marcouch: ‘Asielzoekers moeten COC, Opzij en Verzetsmuseum bezoeken’
Lees ook:‘Ik haat homo’s’
Lees ook:Opnieuw demonstratie tegen antihomo geweld
Lees ook:Verzet PvdA moslims tegen homobeleid Marcouch
Lees ook:Constructief gesprek over aanpak homofoob geweld

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Marcouch wil homoplein en keppeltjesdag

  1. Peter

    Het is te waarderen dat Marcouch zich zo voor homo’s en Joden inzet, maar ik vrees dat hij met dit soort voorstellen de realiteit toch wel uit het oog verliest.

    Wat “keppeltjesdag” betreft: het keppeltje is een hoofddeksel dat in de Joodse religie thuishoort. Als iedereen dat op zou moeten zetten, dan verlaag je het tot een Oranje-sjaaltje o.i.d.. Ik denk niet dat alle Joden dat zullen waarderen.

    Wat de “homopleinen” betreft: ook dit voorstel is erg naief en maakt homo’s eerder tot een bedreigde diersoort die geknuffeld moet worden, dan dat het tot serieuze acceptatie leidt.

    Marcouch en andere politici kunnen zich beter inzetten om de Reguliersdwarsstraat instand te houden, want juist daar gingen homo’s en hetero’s, autochtonen en allochtonen altijd prima samen.

      /   Reply  / 
  2. Sportingact

    Reactie van Peter…..”Marcouch en andere politici kunnen zich beter inzetten om de Reguliersdwarsstraat instand te houden, want juist daar gingen homo’s en hetero’s, autochtonen en allochtonen altijd prima samen”.

    Inderdaad “gingen”, maar sinds een groep allochtone jongeren, met name van maroc afkomst regelmatig in de straat is en op een negatieve uitdagende wijze door die straat flaneert, vind men het er niet gezellig meer, of minder gezellig in ieder geval. Dus wat kan men er aan doen, camera’s ophangen zodat die figuren constant in de gaten gehouden kan worden en bij het minste gerinste oppakken. 1 is geen probleem maar zodra het er meer zijn wordt de sfeer al een stuk grimmiger en is zicht en voelbaar.
    Dus MArkouch mag van mij doen wat hij wil wnat hij verdient navolging van zijn mogelijk moeilijk te verwezenlijke plannen. Het is in ieder geval wel iemand die zijn bek opentrekt daar waar wij die maar al te graag niet opendoen uit angst voor de reacties uit Maroc hoek. Mijn begrip hebben ze in ieder geval al lang geleden verspeelt door te eisen dat ik moet leven zoals zij dat wensen en eisen. Niet dus. nooit dus!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>