Mooie vrouwen kunnen gevaarlijk zijn

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Mooie vrouwen zijn slecht voor het hart. Bij veel mannen schiet het streeshormoon al omhoog na vijf minuten samenzijn met een stoot, vooral als zij in zijn ogen  een ‘onbereikbare’ beauty is. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Valencia:  84 mannelijke studenten moesten in een kamer Sudoku puzzels oplossen. Daar kwamen twee onbekenden bij: een man en een vrouw. Wanneer de vrouw wegging en de student met de man alleen achterbleef, steeg het stresshormoon cortisol niet, maar wel als de vrouw bleef.

Het lichaam produceert cortisol tijdens stressvolle omstandigheden. Een kleine stijging werkt positief op het gevoel van welbevinden, maar een langdurige overdosis kan leiden tot hartziektes, diabetes, hyperventilatie en impotentie. Kortom: wil je langer blijven leven: blijf dan uit de buurt van potentiële winnaars van  miss-verkiezingen. Volgens de onderzoekers zou een mooie dame in de buurt van de meeste mannen de kans op een relatie oproepen. Sommigen mannen mijden stoten, omdat ze denken dat ze buiten hun bereik liggen, maar velen denken best een kans te maken. Beetje domme vraag misschien: hoe zou het met de roze medemens zitten?

Lees ook:Giftige erectiespin tussen de bananen
Lees ook:Japans woordenboek past woorden aan die te maken hebben met seks en liefde
Lees ook:Vrouwen vaker biseksueel dan mannen
Lees ook:Maandelijkse borrel Roze Stadsdorp Amsterdam – dinsdag 20 december – Nieuwe lokatie: Eik en Linde
Lees ook:Onderzoek Uit de Kast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>