Aswolk is straf van God

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De chaos in het luchtverkeer door een aswolk is ‘een rode kaart van God’. Dat beweert de christelijke beweging Nederland Pro Deo (Nederland voor God: NPD): ‘Het zal rampzalige gevolgen hebben voor de Europese volkeren hebben, als we deze waarschuwing negeren en doorgaan met leven zoals we de laatste jaren gewend zijn.’ Volgens de vereniging zijn natuurrampen, zoals de vulkanische uitbarsting in IJsland, een straf van God, omdat we de tien geboden niet naleven. De NPD is onder andere tegen homoseksualiteit, abortus en echtscheiding.

De NPD is een charismatische beweging: een christelijke stroming die beweert dat God boodschappen doorgeeft door mensen visioenen te geven. De beweging gelooft ook in genezing door handoplegging. De beweging wilde in 2006 deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen door een lijstverbintenis met de SGP aan te gaan, maar zelfs voor de orthodoxe christelijken was de NPD een stap te ver.

Lees ook:Homo-healer betrapt met excort boy
Lees ook:Bisschoppen praten over ‘heikele thema’s’ als homoseksualiteit
Lees ook:Themadag christenzijn & homoseksualiteit
Lees ook:Homo’s en lesbo’s scheiden zelden
Lees ook:Europa tikt Nederland op vingers om homorechten

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Aswolk is straf van God

  1. morse285

    Als we bij het woord God, nou eens moeder natuur zetten….kijk, daar kan ik dan wel wat mee….

      /   Reply  / 
  2. Herman Swarchwalderschincken

    De inquisitie terug dat zal moeder aarde helpen! Ehm sorry de schepping redden, jawel. NPD klinkt eng, god is er toch voor iedereen en niet alleen voor Nederland?

      /   Reply  / 
  3. sportingact

    En wie is die “GOD” dan wel? Een mythe? Een “gospe?” of gewoon een lachertje. In mijn beleving is GOD een lachertje. Ik geloof niet in de poespas. Als andere wel in GOD willen geloven moeten ze dat vooral doen, maar daarom is men niet beter dan niet gelovigen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>