Themadag christenzijn & homoseksualiteit

Zaterdag 12 februari 2011 vindt in Utrecht de landelijke themadag ‘Mensen met gevoelens – motieven bij christenzijn en homoseksualiteit’ plaats. LCC projecten (een samenwerking van LKP (Landelijk KoördinatiePunt kerk & homoseksualiteit), ContrariO (gereformeerde homo’s en lesbo’s) en CHJC (vereniging roze christenen)) organiseert de themadag van 10.00 tot 18.00 uur in Hogeschool De Domstad aan de Koningsbergenstraat 9.

 

Vijf mensen laten in de portrettenkamer zien hoe ze christenzijn en homoseksualiteit combineren: protestants, gereformeerd, reformatorisch, evangelisch en niet-gelovig. Daarna ‘gaan we de diepte in’, aldus de aankondiging, met een gesprek met een socioloog en een theoloog, zeven seminars en een slotdebat. Verschillende organisaties zijn er vertegenwoordigd die zich inzetten voor christelijke homo’s, lesbo’s en bi’s. Ook is er een tentoonstelling over de geschiedenis van het christelijke geloog en homoseksualiteit in Nederland.

Lees ook:Orthodox Christelijke homo’s
Lees ook:Vrouw of man zijn in de kerk, of iets er tussenin
Lees ook:Dialoogdag Kerk & Seksuele diversiteit
Lees ook:Djambon Djowo – Javaanse cultuur en homo’s in Den Haag
Lees ook:Bussemaker in gesprek met orthodoxen over homo-emancipatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>