Halsema wil van Rouvoet uitleg homoportefeuille

Femke Halsema, de fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, wil van vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) weten waarom hij de portefeuille homo-emancipatie aan een ander overlaat. Dat hoorde bij het totaalpakket van de afgetreden PvdA minister van OCW, Ronald Plasterk. Volgende week moet Rouvoet in het mondelinge vragenuur uitleg komen geven, kondigde Halsema vandaag aan.

Ze vindt het ‘belachelijk’ dat hij homo-emancipatie niet meeneemt: zijn handtekening staat immers óók onder het regeerakkoord, waarin  gelijke rechten voor de roze medemens zijn opgenomen. Rouvoet hevelde de homo-taak over naar Marja van Bijsterveld. Zelf neemt hij het takenpakket over van de vertrokken PvdA staatssecretaris Sharon Dijksma: basisonderwijs en kinderopvang. Het ministerie van OCW ontkent dat het te maken heeft met de worstelingen van de ChristenUnie met homoseksualiteit en noemt het ‘de meest logische keuze’.

Lees ook:Uitspraken minister homo-emancipatie zorgwekkend
Lees ook:De droom van Rouvoet, III
Lees ook:Minister wil veel meer roze gemeenten
Lees ook:Ophef over deelname ministers aan Canal Parade
Lees ook:Rouvoet hevelt homo-emancipatie over

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>