Ophef over deelname ministers aan Canal Parade


Het was een kleine boot op de Canal Parade op zaterdag 2 augustus in Amsterdam, maar de passagiers waren dat zeker niet: de ministers Ronald Plasterk (Emancipatie), Guusje Ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en de staatssecretarissen Sharon Dijksma (Onderwijs) en Frans Timmermans (Europese Zaken). Allemaal van de PvdA. Minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) was not amused. Van de CDA en de CU vaarde niemand mee.

In het radioprogramma ‘Tros Kamerbreed’ noemde Van Middelkoop de grote PvdA delegatie ‘provocerend’ naar de andere regeringspartijen. Van Middelkoop zei dat de PvdA daarmee een soort claim op de homo-emancipatie legt. Guusje ter Horst zei in een reactie, dat de vijf bewindslieden namens de regering deelnamen en niet namens de PvdA. Eerder deze week liet ze via haar zegsman weten dat ze over de Grondwet gaat en dat ze op deze manier de gelijke rechten wil verdedigen en wil uitdragen dat discriminatie fout is.

Lees ook:Homo’s volgen voorbeeld minister en melden zich ziek
Lees ook:Roze gehalte burgemeester Utrecht
Lees ook:Deelname UvA aan Canal Parade had in 1998 al gekund
Lees ook:Billie Jean King toch naar Sotsji
Lees ook:Antidiscriminatie website gelanceerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>