Femke Halsema reikt Roze Lieverdje uit

GroenLinks vraag zondag 14 februari, Valentijnsdag, aandacht voor tolerantie voor homo’s (HLBT’s) in Amsterdam, onder het motto: Zin in respect! GroenLinks Amsterdam presenteert haar roze programma voor de komende jaren, roze Amsterdammers claimen de straat terug en Het Roze Lieverdje 2010 wordt uitgereikt. Dit is de prijs die GroenLinks tweejaarlijks geeft aan een Amsterdammer die zijn/haar sporen heeft verdiend in de strijd voor seksuele diversiteit en homo-emancipatie. Femke Halsema zal het roze beeldje uitreiken (bron: persbericht).

 

Dit jaar zijn er vier genomineerden voor Het Roze Lieverdje: de vrijwilligers van underground discotheek ‘De Trut’, Tania Barkhuis (voorzitter Artikel 1), Gloria Wekker (hoogleraar genderstudies) en Marlon Reina (Roze Kwakoe). “Ik ben er trots op dat ik de prijs mag uitreiken, maar ben ook blij dat ik niet hoef te kiezen. Alle vier hebben zij hun sporen verdiend in de strijd voor seksuele diversiteit en homo-emancipatie,” aldus Femke Halsema. De uitreiking vindt plaats op zondag 14 februari, 15.45 uur op ’t Spui bij het Lieverdje.

13.30 uur   Opening met bubbels in Club Church

14.00 uur   Aanbieding Roze Programma: Zin in Respect! aan Maarten van Poelgeest

15.00 uur   Roze Amsterdammers claimen de straat terug

15.15 uur   Wandeling naar het Spui

15.45 uur   Uitreiking Roze Lieverdje op het Spui door Femke Halsema

Iedereen wordt opgeroepen iets roze te dragen!

Lees ook:Disco De Trut winnar Roze Lieverdje 2010
Lees ook:Zin in Respect op Valentijnsdag
Lees ook:Nominaties Roze Lieverdje 2014 geopend
Lees ook:Nominatie Roze Lieverdje 2010 staat open
Lees ook:Nominatie Roze Lieverdje 2012 is geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>