CU lijsttrekker gevraagd als jurylid Canal Parade

Frank van Dalen, voorzitter van de Gay Pride organisator ProGay, heeft Hugo Scherff uitgenodigd in de jury te komen zitten van de Canal Parade op zaterdag 7 augustus 2010. Scherff is lijsttrekker van de Amsterdamse afdeling van de ChristenUnie (CU). In de Telegraaf vertelde hij ‘enorm te balen’ van de Gay Pride in de hoofdstad: ‘Als ik me in de zomer zo zou gedragen als die mensen op de boten, dan zou ik een bekeuring krijgen.’ Hij ziet Amsterdam als Gay Capital ook niet zitten.

Van Dalen noemt het ‘bekrompen en niet van deze tijd’ dat homoseksualiteit alleen zichtbaar mag zijn ‘als dat gebeurt volgens de regels van de CU’. Hij nodigt de jonge politicus uit, om met eigen ogen ‘de enorme diversiteit van de homogemeenschap’ te zien, maar ook ‘de blijheid van de mensen dat ze openlijk zichzelf kunnen zijn. En als hij iets ziet wat de wet verbiedt, mag hij zelfs een bekeuring uitschrijven. Al zal hij daarin teleurgesteld raken’,  voorspelt Van Dalen. Hij denkt niet dat Scherff de uitnodiging accepteert: ‘Helaas is mijn ervaring in de afgelopen jaren met de ChristenUnie dat ze de uitgestoken hand keer op keer afwijzen.’

Lees ook:UvA Pride Politiek Café
Lees ook:Veel steden in buurlanden hebben een eigen Gay Pride
Lees ook:De droom van Rouvoet, III
Lees ook:Amsterdam moet Gay Straight Alliance vormen
Lees ook:Amsterdam Gay Pride wil eigen naam veranderen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “CU lijsttrekker gevraagd als jurylid Canal Parade

  1. sportingact

    Frank heeft helemaal geen slimme handreiking gedaan. Dit figuur, die van de GristenUnie moeten we gewoon compleet negeren. Hij zal wel weer de pest er in hebben dat hij 0,00 zetel gehaald heeft met de Gemeenteraad verkiezingen. Gut, wat jammer nou. Dus helemaal geen slimme handreiking. Zometeen nodigt Frank ook nog die weigerpastoor uit. Het moet toch niet gekker worden.
    Dit soort figuren en die haatimams gewoon negeren en dan stoppen ze vanzelf wel een keer. Wij hebben rechten en plichten die verankerd liggen in de Grondwet en dat kan niemand, zelfs de CU niet, ons afnemen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>