Uitmarkt 2009 in Amsterdam

De 32e Uitmarkt vindt van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus 2009 plaats in de oude binnenstad van Amsterdam. Het is de opening van het nieuwe culturele seizoen, in het laatste weekend van augustus. Alle theatergroepen, agencies, uitgeverijen, theaters en culturele instellingen tonen het publiek wat ze komend seizoen te bieden hebben. Met een informatiemarkt, boekenmarkt, muziek, dans, opera, theater en musical. Geen specifiek roze evenement, maar er zit voor iedereen altijd wel wat tussen; wellicht ook roze getint.

 

Het hoofdpodium staat op de Dam, op de Nieuwmarkt en het Stoperaplein staan ook grote buitenpodia en in de tuin van de Hermitage een openluchtbioscoop. De informatiemarkt loopt van de Nieuwmarkt naar het Muziektheater en langs de Kloveniersburgwal (met in het water een museumeiland) naar de Amstel. Vrijdag opent de Uitmarkt met optredens op de Dam van Wende Snijders, Ruth Jacott en Alex Klaassen, live te zien op Nederland 2 (20.50 uur). Zaterdag staat Alan Clark daar vanaf 23.15 uur, ook live op tv te zien. Zondagavond wordt de Uitmarkt op de Dam om 21.15 uur afgesloten met het jaarlijkse meegalmen bij Musical Sing a Long.

Lees ook:Musical-Sing-a-long op Uitmarkt Amsteram
Lees ook:Musical sing-a-long op Uitmarkt Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2008 in Amsterdam
Lees ook:Tv-tip: Musical Sing-a-long vanaf Uitmarkt
Lees ook:Tv-tip: Musical Sing-a-Long

1 Reacties // Reageer

One thought on “Uitmarkt 2009 in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>