Homo’s met hiv leveren prima werk

Stigma’s over hiv op de werkvloer zijn er nog te over, maar het virus heeft bij seropositieve homo’s weinig negatieve gevolgen op de kwaliteit van hun werk. Dat blijkt uit een onderzoek, dat de Britse National Aids Trust (NAT) hield onder 1800 homomannen met hiv. Dankzij de verbeterde behandeling blijken zij prima te kunnen werken: 93% werkt gewoon en 58% zegt dat het virus geen impact op hun werk heeft. Eénvijfde van de mensen die ‘het’ op het werk had verteld, kreeg te maken met discriminatie op de werkvloer.

 

Veelal voelden ze zich sindsdien anders behandeld, buitengesloten of werd het vertrouwen op de werkvloer geschonden en ‘het verder verteld’. De voorzitter van de NAT noemt het ‘positief: het is belangrijk dat mensen zich realiseren dat homomannen met hiv waardevol op de werkvloer zijn. Vandaag de dag is hun gezondheid geen probleem meer, maar wél de houding van collega’s en werkgevers.’ Aan dat laatste schort het dus nog steeds, al raadt de NAT personen in kwestie aan om proactief te zijn en naar hun baas te stappen, als ze zich gediscrimineerd voelen. Er bestaan immers wetten tegen discriminatie van zieken en gehandicapten en wetten die dezelfde rechten op de werkvloer voor iedereen garanderen, aldus de NAT.

Lees ook:Homo’s ervaren veel discriminatie op werkvloer
Lees ook:Homo’s verbergen geaardheid op het werk
Lees ook:Slecht gesteld met homo-acceptatie op werkvloer in Nederland
Lees ook:Sollicitant kan hiv-status beter verzwijgen
Lees ook:Sterke toename hiv infecties homo’s Hongkong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>