Gezinscongres hekelt Nederlands kabinetsbeleid

IMG_20160518_102813We moeten ophouden met ons progressieve gedoe en meer kinderen maken. Dat zei de voorzitter van het  gezinscongres tijdens de opening afgelopen maandag in de RAI. Het World Congres of Families in de RAI  zorgt voor ophef. Minister Rouvoet van Gezinszaken (CU) kreeg veel kritiek te verduren, omdat hij via een vooraf opgenomen videoboodschap het congres opende, maar ook de voorzitter van het congres had kritische aantekeningen bij het beleid van de minister. Hij zei dat de Nederlandse regering haar burgers moet aanmoedigen om meer kinderen te krijgen.

De Slowaakse Europarlementariër Anna Zaborska zei op het congres dat het aanpakken van de vergrijzing en het lage geboortecijfer topprioriteit in de Europese Unie moet krijgen. Nou zegt zij wel meer: eerder riep ze dat aids een straf van God was voor homoseksualiteit. Rouvoet moest zich nog voor het congres begon noodgedwongen van haar woorden distantiëren. De conservatieve denker Bart-Jan Spruyt riep op om de ondermijning van het gezin een halt toe te roepen, ‘door innerlijke emigratie uit een wereld die zo veel banaliteit en zondigheid in onze gezinnen stort’. In Duitsland vluchtten  kunstenaars en vrijdenkers in ‘Innere emigratie’, toen Hitler aan de macht kwam. Vrij vertaald: ‘terug de kast in’. Maar toen ging het om héél andere zaken: ze verstopten zich om niet op te vallen in een regressieve samenleving. Nu pleiten conservatieve christenen voor hetzelfde in een volgens hen al te vrijpostig geworden wereld.

Lees ook:Rouvoet opent conservatief gezinscongres
Lees ook:Pentagon versoepelt regels homo’s in leger
Lees ook:Balkenende en Rouvoet niet naar Gay Parade op boot Plasterk
Lees ook:Lont schopt aan tegen ChristenUnie
Lees ook:De droom van Rouvoet, III

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gezinscongres hekelt Nederlands kabinetsbeleid

  1. chris

    rouvoet rouvoet… jammer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>