Roze sloffen gooien: de homoversie van schoenen smijten

Smeten we tot nu toe met handtasjes en renden we op hakken tijdens  stiletto runs: schoenen smijten, dát wordt het helemaal. Sinds president Bush op een persconferentie in Irak een paar schoenen van een woedende Irakese journalist naar zijn hoofd gesmeten kreeg, schijnt schoenen gooien de trend te worden. Zaterdag demonstreerden tegenstanders van  de Israëlische aanvallen op de Gazastrook op de Dam in Amsterdam en smeten schoenen naar kartonnen afbeeldingen van Bush, Balkendende, Olmert van Israël en Mubarak van Egypte.

 

In Londen gooiden demonstranten schoenen naar de ambtswoning van premier Brown. In Frankrijk deden leraren dat naar de oproerpolitie bij een demonstratie tegen onderwijshervormingen. In Bosnië is digitaal schoenen smijten naar politici een razend populaire game op internet: zó populair, dat de bewuste website regelmatig plat ligt. Ik vind het eerlijk gezegd wel geestig. Het is een stuk minder dreigend dan bommen gooien, of stenen. Misschien kunnen wij – als de vredelievende roze homo sapiens –  onze eigen softe versie invoeren en gebruiken bij homodemonstraties: roze sloffen gooien.

Lees ook:Dochter Bush voor homohuwelijk
Lees ook:Tel Aviv Pride Parade op losse schroeven
Lees ook:Russische priester vindt WK voetbal ‘een homoseksuele gruwel’
Lees ook:Bush Sr. getuigt bij homohuwelijk
Lees ook:Gay Cabaret in Berlijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>