Obama belooft veel goeds voor homo’s

De nieuwgekozen democratische president van de Verenigde Staten, Barack Obama, is bezig een aantal homoseksuele activisten in zijn aankomende regering te krijgen. Daarnaast beloofde hij actieve steun aan de roze gemeenschap. Dat meldde de Amerikaanse christelijke nieuwssite onenewsnow.com maandag. Daar staat te lezen dat tien homobelangenorganisaties met het team van Obama samenwerken om meer homo’s in de nieuwe regering te krijgen. Het overgangsteam heeft tenminste zeven homo’s benoemd in overgangscomités die de federale ministeries en agentschappen moeten doorlichten.

Hiermee lost Obama zijn verkiezingsbelofte in: tijdens zijn campagne zei hij aan alle belangrijke eisen van de homolobby tegemoet te zullen komen. Hij wil onder andere de zogenaamde Defense of Mariage Act ongedaan maken. Die wet verbiedt de federale overheid om lokaal afgesloten homohuwelijken landelijk te erkennen. Daarnaast wil hij discriminatie van homo’s in het leger en op de arbeidsmarkt aanpakken.

Lees ook:Homo’s eisen actie van Obama
Lees ook:Witte Huis krijgt gender-neutraal toilet
Lees ook:Homobisschop luidt inauguratie Obama in
Lees ook:Obama spreekt zich officieel voor homohuwelijk uit
Lees ook:Homohuwelijken in Australië toch niet toegestaan

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Obama belooft veel goeds voor homo’s

  1. Pingback: Driekwart Amerikanen voor partnerregistratie | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>