Marsreclame verheerlijkt homohaat

Snoepfabrikant Mars heeft in Groot-Brittannië een televisiereclame voor Snickers van de buis gehaald. Het spotje zou geweld tegen homo’s goedkeuren, was de klacht van de actiegroep Human Right Foundation. Zij vonden het mietje de stereotype afbeelding van een homo en vinden dat de reclame suggereert dat homo’s tweederangsburgers zijn. Mars wilde niet kwetsen en heeft het spotje teruggetrokken.


Een heupwiegend mietje in een knalgeel sportbroekje wordt achterna gezeten door een gespierde griezel: mr. T. ‘Je bent een schande voor het menselijke ras’, roept de macho, ‘het wordt tijd dat je gaat rennen als een echte man.’ Hij beschiet hem met Snickersrepen. Aan het eind zegt Mr T: ‘Snickers, get some nuts’: een dubbelzinnig geintje, omdat nuts óók ‘ballen’ betekent. In 2007 moest Mars óók al eens een reclame van de buis halen: toen trokken twee automonteurs hun borstharen uit om te tonen dat ze ‘echte mannen’ te zijn. Ze hadden elkaar per ongeluk gezoend tijdens het eten van Snickers.

Lees ook:Heinz haalt spotje met homo-kus van tv
Lees ook:Pools ministerie haalt spotje van tv vanwege ‘zichtbaar homoseksuele’ acteur
Lees ook:Libra trekt transfobe reclamespot terug
Lees ook:Flauw reclamespotje ‘I am gay’
Lees ook:Homohaters verstoren LGBT-Pride mars in Poolse stad Gdansk

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Marsreclame verheerlijkt homohaat

  1. Minora

    Kan ik wel inkomen, maar toch, het is maar een reclame :S

      /   Reply  / 
  2. Henk

    Wat een geneuzel: dat is geen nichterig loopje, dat is nu eenmaal snelwandelen, een olympische sport (hoe idioot het er ook uitziet). De link met homo’s vind ik erg ver gezocht en erg politiek correct (laf) van Mars om het spotje gelijk van de buis te halen…

      /   Reply  / 
  3. erik feenstra

    Ach ja, ik vond ‘m eigenlijk ook geestig. Tegenwoordig moet je helaas voortdurend oppassen voor lange tenen links en rechts!
    En delft de vrije, creatieve geest, maar vooral de humor, het onderspit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>