De droom van Rouvoet, II

IMG_20160518_105644In een reactie op ‘De droom van Rouvoet’ werd ik uitgemaakt voor ‘christenbashende zeikerd’: eigenlijk best wel een leuke geuzennaam. Gisteren Pauw & Witteman gezien, met Alexander Pechtold (D66), Karin Spaink en Jan van den Bosch. De laatste is presentator van het christelijke tv-programma ‘Hour of Power’. Zijn ogen sprankelden, toen hij over zijn programma en zijn gereformeerde gedachtegoed mocht praten, maar zijn blik verstarde, toen Pechtold het eerste regeringsjaar van Balkende 4 ‘het Jaar van de betutteling’ noemde. Om maar te zwijgen over de staalharde ogen, waarmee hij Spaink aankeek, toen zij een lans brak voor suïcidale mensen.

Ze kon zich ternauwernood verweren tegen kritiek en aantijgingen en kwam er amper aan toe om haar verhaal te doen. Haar humanistische gedachtegang. Hebben we dat niet vaker gezien: humanisme versus clerus? Spaink vertelde dat ze in gesprekken met suïcidale mensen merkte dat die mensen zich op hun gemak voelden: serieus genomen, zonder dat de tegenpartij meteen roept ‘dat er toch alternatieven zijn’. Spaink: ‘Daarvan klappen ze dicht.’ Maar de gereformeerde meneer bleef haar onverbiddelijk en bijna venijnig aankijken.

  
Pechtold vindt dat de huidige regering de bevolking betuttelt: paddo’s verbieden, flitsscheidingen afschaffen, tv-uitzendingen zuiveren van naakt ongenoegen, koopzondagen afschaffen en kinderen fokken propageren. Ook hij is humanist: de mens moet eigen keuzes kunnen maken: daarmee mag de overheid zich niet bemoeien. Hij had kritiek op Balkenende, die in het tv-programma van Van den Bosch zei dat ‘je zonder geloof niet kunt functioneren’.

 


De gereformeerde meneer was er als de kippen bij om zijn geloofsgenoot bij te staan: ‘dat was nou eenmaal zijn manier van spreken’. Daarmee bagatelliseerde hij het feit dat onze eerste burger – en ook nog vanuit het Catshuis – zo’n voor menigeen beledigende uitspraak doet. De ongelukkige locatiekeuze deed hij af met een grap: ‘Hadden we het interview dan in het fietsenhok moeten houden?’ Ik vond het een flauwe grap. Nee: ik vond het vals: lollig zitten doen om gefundeerde kritiek te pareren. We zijn er nog niet vanaf, van de gereformeerde dubbele agenda. Christenbashing? Het zij zo!
 Zie ook: ‘Droom van Rouvoet, III‘.

Lees ook:Karin Spaink Roze Lieverdje 2008
Lees ook:CDA schuift aan in ‘heilig bootje’ op Canal Parade
Lees ook:Gereformeerde kerken tegen antihomo-geweld
Lees ook:Caitlyn Jenner excuseert zich voor haar uitspraken
Lees ook:Homokoppels struikelblok samenwerking kerken in Kampen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De droom van Rouvoet, II

  1. Victor

    Onze Christelijke voorgangers hebben weer wat nieuws bedacht. Men wil nu dat aan alle brood voortaan foliumzuur wordt toegevoegd, omdat niet alle zwangere vrouwen weten dat dit de kans op open ruggetjes vermindert.

    De hele bevolking moet dus eigenlijk aan het foliumzuur, om gods wegen te dwarsbomen. Dat is nu niet bepaald “Na het zuur het zoet” van JPB.

    In elk geval weer meer betutteling. Het ergste is dat die Christenen ervoor zorgen dat ik het voor het eerst van mijn leven met de VVD eens ben… Ernstige ontwikkeling.

      /   Reply  / 
  2. Maarten

    Wat is dit toch een walgelijke site. Wars van enig respect voor Christen of God.
    Wat zijn jullie toch weer tolerant.
    Een uitspraak van Rouvoet totaal uit zijn verband halen, en de rat van een Pechtold is er weer als de kippen bij.
    Pechtold een humanist..? Laat me niet lachen.
    Meneer staat jaarlijks 32.000 abortussen toe, lekker humanistisch inderdaad!

    Is betutteling tegenwoordig een synoniem voor je verantwoordelijkheid nemen? Er zijn grenzen.. of willen jullie terug naar de jaren 60 waar het 1 groot taboe was om grenzen aan te geven?
    Betutteling schijnt tegenwoordig een erg populair woord te zijn, waar punten makkelijk mee te scoren zijn.

    Pechtold.. laat alle grenzen maar wegvallen en laat het hele volk maar naar de klote gaan ( dat is toch je bedoeling? )

      /   Reply  / 
  3. Phallus van Athene

    @ Maarten: Betutteling? Goed laten we het anders noemen het zijn de eerste stappen van achterbakse ggristenen met een tweede agenda om ons weer met plezier hun fundamentalisme verpakt als normen en waarden door de strot te duwen en daarmee de keel af te snijden. Gaat u liever geld inzamelen voor de arme Amerikaanse kerk die schijnt zo’n 420 miljoen minder bij kas te zijn sinds 1950 er in de Amerikaanse kerk bijna 11.000 klachten binnen zijn gekomen over seksueel misbruik. Daarbij zouden in totaal bijna 4.400 priesters van de 109.700 actieve priesters betrokken zijn geweest.
    Respect, ik heb meer respect dan de gemiddelde scheinheilige gelovige.

      /   Reply  / 
  4. Maarten

    Beste Phallus,

    Helaas ga je niet in op mijn verhaal.
    Je geeft zelf je ongefundeerde angst aan die in Nederland heerst voor de christenen.
    De diepe haat die er in mensen zit tegen het christendom komt weer om de hoek kijken.

    Gaat u ook cijfers geven van niet christenen? Nogal makkelijk om zo maar iets te pakken…

    Graag zou ik willen horen welk fundamentalisme ons dan door de neus geboord wordt, ben erg benieuwd!?

    Gaan we nou eindelijk een keer wat doen aan de 32000 abortussen p/jaar? Uit statistieken blijkt dat max 1% van deze gevallen voortkomen uit verkrachting of incest.

    99% dus 31.680 kinderen mogen het licht van ons niet zien.
    Wat humanistisch, maar nee hoor de vrouw heeft alle rechten.
    Het kind kan zijn stem niet laten horen.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: De droom van Rouvoet, III | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>