Zondag 21 augustus beleeft Tilburg de T-Pride, ‘de kleinste gayparade van Nederland’

IMG_20160918_142555Tilburg krijgt een eigen versie van de Amsterdamse Gay Pride: T Pride. De organisatie kreeg in december een ‘aanjaagsubsidie‘ van de gemeente van 5.000 euro voor ‘de kleinste gayparade van Nederland’. Het idee ontstond vorig jaar bij een vriendenstel dat tijdens de Amsterdam Canal Parade dacht ‘dat kunnen wij ook’. Dat idee werd breed opgepikt, maar de gemeente verleende uit veiligheidsoverwegingen geen vergunning.

Die is nu wel rond en zondag 21 augustus is de Piushaven vanaf 14.00 uur het decor van de Tilburgse variant van de Amsterdamse Canal Parade. Gemeente en Piushaven werken samen om het gebied die dag om te toveren tot T-Pride 2016: ‘dance, drink, show-of & be pride‘. Het is de bedoeling dat horecagelegenheden in de binnenstad en het havengebied daarbij met feestjes aansluiten.

Lees ook:T-Pride: ‘kleinste gay-parade van Nederland in Tilburg
Lees ook:T Pride wordt Tilburgse versie van de Amsterdamse Gay Pride
Lees ook:Geen T-pride in Tilburg – gemeente geeft geen vergunning af
Lees ook:ProGay krijgt vergunning Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Gay Pride op Nederland 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>