Café PRIK Amsterdam viert tiende verjaardag

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het Amsterdamse gaycafé Prik aan de Spuistraat 109 viert donderdag 14 en zaterdag 16  juli haar tiende verjaardag. Donderdag wordt ‘een bescheiden feestje, maar wel met een uur lang gratis prosecco voor iedereen’, belooft de aankondiging:’van 22.00 tot 23.00 uur kan iedereen ongelimiteerd ‘prik’ van de tap bestellen. Immers: daar komt de naam PRIK vandaan!

‘In 2006 vonden we dat Amsterdam toe was aan een nieuwe gay bar’, aldus de initiatiefnemers op Facebook. ‘We voelden ons niet thuis in de gevestigde gay straten die elk hun specifieke en cliché opzet hadden. Zonder ervaring, maar met een gedegen voorbereiding en de juiste instelling begonnen we ons avontuur aan de Spuistraat 109 (…) PRIK werd een no-nonsense mengelmoes van alle soorten en leeftijden gays, aangevuld met lesbo’s en openminded hetero’s.’ Hoewel criticasters de initiatiefnemers voor gek verklaarden, werd PRIK een succes en won in tien jaar tijd maar liefst drie keer de Beste Gay Bar Award.

Lees ook:Gay Sport Café Amsterdam een feit
Lees ook:Speeddaten in homobar Prik
Lees ook:Opening Gay Sport Café Amsterdam
Lees ook:Debat over homorechten in café Prik Amsterdam
Lees ook:Amsterdam krijgt er een homokroeg bij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>