Krijgt het San Francisco gay district een ‘leer themaplein’?

leather_pride_flagIn San Francisco’s wijk SoMa (South of Market) moet een ‘leer themaplein’ komen in het hart van de homowijk van de stad: Eagle Plaza. De roemruchte leertent Eagle Bar aan 12th en Harrison Street heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de leer-community, is nog altijd een belangrijk actief centrum voor LGBT’s  en geldt als symbool voor Pride wereldwijd.

Plannenmakers willen dat er voor de leertent een nieuw plein komt waaruit de hechte band tussen de wijk en de lokale homogemeenschap en leer-community blijkt. Zo moet het plein – ‘Eagle Plaza’ – worden geplaveid in de kleuren van de Leather Pride vlag: zwart, blauw, wit en rood en met straatmeubilair dat doet denken aan gymnastiektoestellen. Het plein moet gaan fungeren als ontmoetingsplek en symbool voor LGBTQ-Pride.

Lees ook:Crematie eigenaar Eagle Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Fetish Pride 2014
Lees ook:Eigenaar The Eagle overleden
Lees ook:Eagle Amsterdam en Eagle Londen slaan handen ineen
Lees ook:Amsterdam Fetish Pride 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>