Breakin’Walls FE/MALE in Frascati Amsterdam

Donderdag 3 tot en met zondag 6 april is het Amsterdamse theater Frascati het domein van Breakin’Walls: FE/MALE. Vier dagen lang gaat het over mannen & vrouwen, man-vrouwen en vrouw-mannen. ‘We duiken in gender en genderbenders, onderzoeken holebi’s en hetero’s, seksualiteit en emancipatie, metro-machocultuur en lipstickfeminisme’, belooft de organisatie. De Breakin’Walls redactie (7 mannen versus 11 vrouwen) doet met voorstellingen, debatten, installaties, nagesprekken, exposities en late nights vier dagen lang onderzoek naar gender. Who run the world? …. GIRLS/GUYS.

Een jaar of 70 geleden was het aanrecht het enige vrouwenrecht, baren een plicht en mocht mama zonder toestemming van haar echtgenoot nog geen stofzuiger kopen. Een man was breedgeschouderd en huilde nooit. Hij was kostwinner, verstopte zich achter de krant en sneed op zondag het vlees. Anno 2014 zijn vrouwen supersexy en doen hetzelfde werk als mannen, maar dan voor minder geld. Mannen zijn even gevoelig als vrouwen, maar dan natuurlijk wel met een ruwe bolster binnenin.

Gezinnen zijn diverser dan ooit: mannen blijven thuis, vrouwen werken. Mannen trouwen met mannen, vrouwen met vrouwen. Mannen worden vrouwen en andersom. Gender is niet langer wat je bent, maar wie je voelt te zijn. Maar zijn we wel zo vrij en geëmancipeerd? Beyoncé is een rolmodel, maar ook een lustobject. Hoe bepaal je wie of wat je bent als de mogelijkheden eindeloos zijn? En dan de homohaat: Rusland verbiedt ‘homopropaganda’, Iran laat mensen onthoofden vanwege hun geaardheid, in Uganda krijg je 14 jaar gevangenisstraf als homo en ook in Nederland vindt dagelijks anti-homogeweld plaats. Kunnen we de diversiteit al gaan vieren of moeten we nog vechten? Programma: zie website.

 

Lees ook:Breakin’Walls: FE/MALE Frascati 3-6 april
Lees ook:Vrouwen willen gladde mannen
Lees ook:Man of vrouw: wat maakt het uit…
Lees ook:Tv-tip: Debat op 2 – trangenders, man of vrouw?
Lees ook:Rechtszaak mormoon: ‘Als homo’s kunnen trouwen, waarop kunnen mannen dan geen vier vrouwen hebben?’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>