Lady Galore wint Roze Lieverdje

Roze_Lieverdje_2008Lady Galore is de winnaar geworden van het Roze Lieverdje 2014, de tweejaarlijkse prijs van Roze Links, de roze afdeling van GroenLinks, voor een Amsterdammer die zich inzet voor LHBT-emancipatie in de hoofdstad (filmpje: klik hier). Sander den Baas, die schuilgaat achter Lady Galore, kreeg de prijs als erkenning van zijn/haar strijd voor dragqueens en travestieten.

‘Mede dankzij de inzet en zichtbaarheid van Lady Galore kan met recht worden gezegd dat er een jonger en bruisender uitgaansleven is ontstaan waarin dragqueens en travestieten in de publieke ruimte zichtbaar zijn’, staat in het juryrapport. Galore kreeg de prijs afgelopen vrijdag op het Spui bij standbeeld Het Lieverdje staat. Ze is de vijfde winnaar van het Roze Lieverdje, na pater van Kilsdonk (2006), Karin Spaink (2008), vrijwilligers van disco De Trut (2010) en Dolly Bellefleur (2012).

Lees ook:Roze Lieverdje 2016 voor Ellie Lust
Lees ook:Zondag 14 februari: uitreiking Roze Lieverdje op het Spui in Amsterdam
Lees ook:Kandidaten Roze Lieverdje bekend; Publieke stemming is nu geopend!
Lees ook:Uitreiking Roze Lieverdje 2014
Lees ook:Roze Lieverdje 2012 voor Dolly Bellefleur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>