She’Baltimore – theaterstuk over huiselijk geweld bij lesbo’s

Zaterdag 23 maart gaat in het Bijlmer Parktheater het theaterstuk She’Baltimore in première, in het kader van de tiende editie van The Picture Festival: ITP#10. Het stuk is gemaakt in Baltimore met lokale acteurs en wordt dan ook in het Engels gesproken. Lemon Anderson, bekend van Def Poetry, wordt beschouwd als één van de beste dichters van de Verenigde Staten. Hij vertelt zijn indrukwekkende persoonlijke geschiedenis, dat hij uitwerkte in zijn boek The County of Kings en de gelijknamige one-man show. In het theaterstuk komt huiselijk geweld aan de orde binnen homo-, lesbo-, bi- en transgender relaties.

She’Baltimore toont de onvoorwaardelijke liefde tussen twee vrouwen. Na een uit de hand gelopen ruzie moet één van hen naar het ziekenhuis. Als ze daar vertelt dat haar partner haar heeft aangevallen en dat ze hulp nodig heeft, wordt daar laks op gereageerd als blijkt dat het om twee vrouwen gaat. Er wordt getwijfeld of ze wel het slachtoffer is. Na drie uur gaat ze maar weer terug naar huis, om de realiteit onder ogen te moeten zien. Na de première is er een talkshow plaats over met de regisseur, de acteurs en ervaringsdeskundigen uit Amsterdam Zuidoost. Het stuk wordt op donderdag 28 tot en met zaterdag 30 maart gespeeld in het MC Theater op het Amsterdamse Westergasterrein.

Lees ook:Première ‘Angels in America’ door Toneelgroep Amsterdam
Lees ook:Broadway-hit ‘Mothers and Sons’ in Nederland
Lees ook:Honderdste voorstelling In bed is het fijn toeven
Lees ook:Homo toneelstuk live op YouTube
Lees ook:Reprise Angels in America in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>