Transgenders in ‘De nieuwe kleren van de keizer’

Vrijdag 14 mei 2010 gaat tijdens het Maastricht Toneelstad Festival de voorstelling ‘De nieuwe kleren van de keizer’ in première (klik hier  voor promo-filmpje). Kiki Jaski maakte op basis van persoonlijke verhalen van transgenders en sprookjes van Hans Christian Andersen de voorstelling, die van woensdag 12 tot en met zondag 23 mei te zien is in Het Huis van Bourgondië in Maastricht. Alle ruimtes worden gebruikt voor een wondere wereld waar sprookjes en realiteit in elkaar overlopen: ‘een uitbarsting van te lang onderdrukte fantasieën in feestelijk hormonale agressie en betoverende egocentrische kitsch’, meldt de aankondiging (bron: persbericht).

 

‘Een avontuur over je anders voelen, de zoektocht naar identiteit, metamorfose en acceptatie. Herkenbaar en vervreemdend tegelijk. Je zit thuis. Met de gordijnen dicht. Je hebt in de kast van je vrouw haar mooiste jurk uitgezocht en aangetrokken. Je hebt je nagels gelakt, je lippen gestift, je ogen opgemaakt en een pruik met lange bruine krullen opgezet. Je wacht tot het donker is. Totdat je de straat op durft.’ Negen volwassenen en twee pubers staan op het toneel met hun eigen verhaal. Allen op zoek naar wie ze zijn en wie ze willen zijn. Kiki Jaski maakte eerder voorstellingen bij Toneelgroep Maastricht, het Limburgs Symfonie Orkest en Het Huis van Bourgondië. Het Huis van Bourgondië is hét theaterproductiehuis in Maastricht. Een onderzoeks- en ontwikkelingsplek waar beginnende theaterregisseurs de kans krijgen om binnen een professionele context hun eerste artistieke ideeën te realiseren.

 

Data en aanvang

woensdag 12 t/m zaterdag 15 mei: 20.30 uur

zondag 16 mei: 14.30 uur

woensdag 19 t/m zaterdag 22 mei: 20.30 uur

zaterdag 22 & zondag 23 mei: 14.30 uur

Ontvangst en kassa: COC Limburg, Bogaardenstraat 43, Maastricht

Voorstellingslocatie: Het Huis van Bourgondië, Hoogfrankrijk 27, Reserveren: 043 321 99 60 ; [email protected]

Toegang: € 11,- ; € 8,50 (HUISvriend, COC-leden) ; € 9,50 (CJP, 65+) ;  € 5,- (studenten, CKV) Let op! Aangezien het volledige gebouw van Het Huis van Bourgondië als toneel dient, kunnen kaarten worden afgehaald bij COC Limburg: ‘gezamenlijk lopen we naar Het Huis van Bourgondië (ca. 3 minuten)’,  meldt COC Limburg.

Lees ook:Expositie ‘Transgender In Turkije’ bij COC Limburg
Lees ook:Voorronde COC Songfestival
Lees ook:Burgemeester Onno Hoes voor ‘machtsoverdracht’ naar Roze Zaterdag Eindhoven
Lees ook:Vier dagen carnaval bij COC Limburg
Lees ook:Dodenherdenking COC Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>