DJ Isis nieuwe nachtburgemeester Amsterdam

IMG_20160511_183532In de poptempel Paradiso woonden afgelopen weekend zo’n 1200 mensen de slotstrijd bij tussen de kandidaten voor de nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam. Jennifer Hopelezz, de bekende Amsterdamse travestiet die een gooi deed naar het ambt , was volgens haar fans dé grote publiekslieveling, maar de jury negeerde de stem van het publiek totaal, meldt AT5.  De jury verkoos DJ Isis tot nieuwe nachtburgemeester.

Aanhangers van Hopelezz reageerden boos: ‘de democratie heeft gefaald.’ De jury is het daar niet mee eens en legt op haar website uit dat punten waren toegekend op basis van ranking van het publiek, met Jennifer op nummer 1, en van die van de jury, die de travestiet op de laatste plek en DJ Isis op 1 zette. Isis van der Wel wist tijdens haar campagne collega-artiesten te mobiliseren om haar kandidatuur te steunen. Zo sloten zangeres Ellen ten Damme en rapper Def P. zich aan bij haar ‘Nachtraad’. De kersverse burgermoeder wil de uittocht van kunstenaars uit de hoofdstad tegenhouden door ‘meer ruimte te creëren voor spontaniteit en flexibiliteit’. Haar moeder Ineke van der Wel-Markerink is overigens (dag-) burgemeester van Rijswijk.

Lees ook:Hysterie in Amsterdam: 100 drag queens op één podium tijdens Superball
Lees ook:Roze Driedaagse Maassluis 2014
Lees ook:Westland krijgt eerste homobar
Lees ook:Ellen DeGeneres nieuwe gezicht CoverGirl
Lees ook:Amanda Lear doet Lale Anderson’s Lili Marleen

1 Reacties // Reageer

One thought on “DJ Isis nieuwe nachtburgemeester Amsterdam

  1. Pieter Claeys

    Niet alleen volgens haar fans was Jennifer Hopelezz de publiekslieveling, dat bleek ook uit de uitslag die de organisatie n.a.v. alle commotie bekendmaakte. Jennifer behaalde van alle kandidaten de meeste stemmen bij het publiek, een echte overwinning!
    Inmiddels is de ophef gaan liggen en heeft DJ Isis haar nachtloket geopend op Facebook, daar noemt zij zichzelf ‘benoemd nachtburgemeester’. Jennifer Hopelezz gaat wellicht zitting nemen in Isis’ nachtraad en heeft al haar fans opgeroepen om Isis te steunen. Klasse!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>