Shanghai Gay Pride eerste in China

Zondag 7 juni 2009 begon de eerste Gay Pride ooit in China: de Shanghai Pride. Het festival duurt een week en biedt onder andere een Chinese  operavoorstelling met travestieten, filmvertoningen, debatten en feesten. Zaterdag 13 juni wordt de grote Pride Day: een slotdag met een groot feest, waar homo -en lesbokoppels demonstratief trouwplechtigheden nabootsen. Ze willen daarmee de Chinese overheden oproepen de relatiewetgeving te verbeteren.

Volgens de organisatie van de Pride laat het zien dat er in het huidige China veel kan: ‘China laat zien dat het een modern, tolerant land wordt dat vooruit denkt.’ In de liberale Chinese havenstad Shanghai wonen 20 miljoen mensen, waarvan naar schatting 600.000 homo’s en lesbo’s. Homoseksualiteit is niet verboden in China, maar ook niet algemeen aanvaard. Er zijn genoeg homotenten, maar tegelijkertijd blijven veel Chinese homo’s in de kast, buigen onder de druk van de familie en trouwen met vrouwen. In sommige delen van het land is dat de reden voor de explosieve toename van het aantal mensen met hiv.

Lees ook:Overheid verpest Sjanghai Gay Pride
Lees ook:Tv-tip: ‘Inside the Chinese Closet’, 13 september op NPO 2
Lees ook:Premier China ‘was waarschijnlijk homo’
Lees ook:Sterke toename hiv infecties homo’s Hongkong
Lees ook:Chinese censuur haalt homodrama ‘Addiction’ van het web

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Shanghai Gay Pride eerste in China

  1. Pingback: Overheid verpest Sjanghai Gay Pride | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>