Roze Huis in Amsterdam

Het COC moet haar kroonjuweel aan de Rozenstraat verkopen, om niet failliet te gaan. Een deel van de opbrengst gaat naar een stichting die een Roze Huis gaat exploiteren in de hoofdstad. Dat kwamen de huidige huurders, COC Nederland en COC Amsterdam, samen overeen. Het pand is geschat op 3,7 miljoen euro. Als het voor die prijs wordt verkocht, blijft er na sanering van de schulden voor het Roze Huis 780.000 euro over. Het Roze Huis moet een internationaal ontmoetingscentrum worden voor iedereen, met voorlichting en exposities.  

Lees ook:COC heeft haar kroonjuweel verkocht
Lees ook:Krol bereid schuld Gay Krant te betalen
Lees ook:COC Amsterdam dreigt op straat te worden gezet
Lees ook:Henk Krol verder in de problemen
Lees ook:Directeur COC Nederland stapt op

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Roze Huis in Amsterdam

  1. Amsterdam

    Het Pand van COC Nederland en COC Amsterdam was eerder in 2008 nog getaxeerd voor: 3,7 miljoen euro

    Toen waren er al onderhandelingen om het te verkopen aan woningbouwcoöperaties als Stadgenoot en Ymere, maar deze haakte toendertijd af.

    Schulden die waren opgebouwd onder bestuur van Frank van Dalen als voorzitter én directeur / interim-manager waren uiteindelijk opgelopen tot meer dan 2,1 mln euro, waarvan 1,1 mln direct opeisbare .

    Ook Stichting Yoesuf werd overgenomen door COC Nederland, waarbij o.a. tekort meer dan ton in euro’s.
    En uit boekenonderzoeken kwamen nog andere tekorten van 100.000 euro .

    Frank van Dalen werkte voor e. 90,-/uur en 24u./week voor 9 maanden, wat in totaal uitkwam op meer dan 100.000 euro.

    Tijn Elferink werd als vriendje van Frank ingehuurd om voor enkele tonnen in euro’s duurbetaalde communicatie – en advocacy – adviezen te komen geven voor COC Nederland.

    De ABN Amro bank moest in laatste kwartaal van 2008 met een extra overbruggingskrediet komen omdat COC Nederland al zowat technisch failliet was.

      /   Reply  / 
  2. Amsterdam

    Vragen blijven:

    Hoe zit het met steeds ‘shoppen’ langs verschillende accountants door COC Nederland voor de Jaarekeningen in afgelopen jaren, waarbij kantoren weigerden de stukken goed te keuren …

    Hoe is het gesteld met feit dat het COC Pand aan de Rozenstraat met o.a. giften, donaties en legaten van overleden COC-ers aan COC en Albrecht-stichting is opgebouwd, nu bijna verkwanseld word …

    COC Amsterdam had een flinke huurachterstand aan Albrecht stichting c.q. COC Nederland, maar claimt ter zelfder tijd enkele tonnen aan ‘goodwill’ (wegens eigen investeringen en zelfwerkzaamheid) van de verwachte verkoopopbrengst.

    Het COC heeft het pand nu inmiddels wel verkocht aan Ymere, maar mag er nog 1 à 2 jaar gebruik van blijven maken…
    Moet men wel of niet komende maanden daarvoor huur betalen of is er zo goed onderhandeld dat er zonder al te veel kosten nog even kan blijven ….

    Wat blijft er uiteindelijk beneden de streep over uit de verkoopopbrengst van het pand nadat alle ontstane tekorten / verliezen / schulden zijn afbetaald voor zowel COC Nederland als COC Amsterdam ?
    Is dat genoeg voor alle plannen voor een toekomstige Roze Huis en/of Homomuseum in Amsterdam en/of lobby-kantoor in Den Haag ?

    Wie het weet, mag het zeggen …

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>