Wassenbeeld Hitler nu al onthoofd

Dat wordt lachen in het nieuwe filiaal van Madame Tussauds in Berlijn. De deuren gingen vandaag voor het eerst open voor het publiek. Amper open, liep een bezoeker op het wassenbeeld van Hitler af en trok zijn kop eraf. De man werd overmeesterd en het beeld ligt inmiddels op de werkbank om gerepareerd te worden.

In een vorig bericht staat dat het museum op woensdag 9 juli opengaat: wellicht is dan de officiële opening door bobo’s? Madame Tussauds wilde Hitler niet laten ontbreken: anders zou volgens het museum een gat ontstaan in de geschiedenis van Duitsland. Hitler staat (of liever gezegd: stond) een beetje achteraf in het donker en zag eruit zoals hij er vlak voor zijn zelfmoord moet hebben uitgezien. Madame Tussauds in Londen heeft ook een wassen Hitler: dat is al meermalen bespuugd en bekogeld. In de stad van ‘das Skandal im Reichstag’ (naakte mannen in het parlementsgebouw) zal de wassen Hitler het nog wel eens zwaar te verduren kunnen krijgen.

 

Lees ook:Hitler houdt de gemoederen bezig
Lees ook:Lady Gaga bij Madame Tussauds
Lees ook:Aids is als seks met Hitler
Lees ook:Radiopresentator VS: ‘Ebola door God gezonden om homo’s uit te roeien’
Lees ook:Groninger Museum wil Gaga voor Groningen Roze Stad

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wassenbeeld Hitler nu al onthoofd

  1. Minora

    Ridicuul! Het is een onderdeel van de geschiedenis, dat kun je niet veranderen. Je moet er van leren en niet wegstoppen.

      /   Reply  / 
  2. erik feenstra

    Ik moet bekennen: láchen vind ik het wèl!
    Berlijn is tegenwoordig een bruisende stad, waar van alles gebeurt, van ludiek tot fanatiek protest.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>