Homojongerengroep Apollo moet pand uit

Rotterdam heeft jongeren hoog in het vaandel staan, zeker met het oog op de organisatie van Europese Jongerenhoofdstad 2009. De stad bevordert vrijwilligerswerk door en voor jongeren, maar laat een dikke steek vallen bij homojongeren. De homojongerenvereniging Apollo moet 1 juli haar pand uit, maar heeft nog steeds geen zicht op vervangende ruimte. Die was volgens Apollo wel beloofd door de verhuurder: het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR), nota bene een onderdeel van de gemeente. Het OBR wil de locatie aan de Van Oldenbarneveldstraat 116 renoveren en zou met geschikte alternatieven komen, maar deed dat tot nu toe niet.

 

Apollo probeerde het ook bij woningbouwverenigingen, makelaars en andere verhuurders: tot nu toe zonder resultaat. Apollo is de oudste homojongerenvereniging ter wereld, bestaat dit jaar 40 jaar en draait volledig op vrijwilligers. De activiteiten worden mede gefinancierd door de Gemeente Rotterdam en vinden grotendeels plaats in de sociëteitsruimte. Doordat Apollo die ruimte verliest, komen de doelstellingen in gevaar: emancipatie van homojongeren, een veilige plek bieden en voorlichting geven (bron: persbericht Apollo).

Lees ook:Apollo Rotterdam voorlopig gered
Lees ook:Nieuw onderkomen voor Apollo Rotterdam
Lees ook:Coming Out Dag taboe op Zuidplein Rotterdam
Lees ook:Roze Stad Maassluis knokt voor Roze zaterdag 2014
Lees ook:Jong&Out Zwolle: Sinterklaasmeeting!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>