Homohuwelijk Tsjechië ‘niet meer ver weg’

Het homohuwelijk lijkt ‘niet meer ver weg’ in Tsjechië. Dat schrijft Boris Dittrich van Human Rights Watch op de website van HRW.  In 2004 trad het land toe tot de Europese Unie en in 2006 kwam er een samenlevingscontract voor homoseksuelen. Eind oktober zijn er parlementsverkiezingen: uit recent onderzoek blijkt een kleine meerderheid (52 %) voor het ‘homohuwelijk’ te zijn.

Openstelling van het burgerlijk huwelijk was een belangrijk thema tijdens de recente Gay Pride in Praag. In aanloop naar de verkiezingen is een organisatie opgericht, Jsme feer!, die de politieke partijen probeert te bewerken voor openstelling van het huwelijk.

Lees ook:Homohuwelijk blijft taboe in Noord-Ierland
Lees ook:David Cameron wil homohuwelijk
Lees ook:Cameron voelt voor homohuwelijk
Lees ook:Meerderheid Kamer voor afschaffen weigerambtenaar
Lees ook:Praag Pride zorgt voor diplomatieke rel en politiek gekonkel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>