In Den Haag kan je eerdaags anoniem soa-testen uit de muur trekken

Den Haag krijgt de eerste automaat in Nederland waar mensen anoniem soa-testen uit de muur kunnen trekken. Een apotheek aan het Prins Hendrikplein hangt de eerste automaat op. ‘Bij de GGD kunnen lange wachttijden zijn en soms gaan mensen liever niet naar de huisarts’, zegt apotheker Floor van Leersum. ‘Er rust toch nog een flink taboe op.’

Van Leersum ziet zijn apotheek niet als vervanging van de GGD en de dokter, maar als aanvulling. ‘Wanneer mensen vragen hebben, kunnen ze bij Soapoli-online terecht.’ De testen die het bedrijf gaat verkopen, zijn volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) uitgeroepen tot de beste testen op dit gebied.

Lees ook:Veilige zelftesten via soapoli-online
Lees ook:‘Safe sex’-presentje tijdens Europese hiv-hepatitis-testweek
Lees ook:Soapoli-online: ‘Anale chlamydia infectie vaak gemist’
Lees ook:Online advies over hiv-testen
Lees ook:‘Niet naar Adele luisteren als je hetero wilt blijven’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>