Homostel in Amsterdam Nieuw-West door buren met de dood bedreigd

IMG_9101In Slotervaart in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is een homostel door de buren met de dood bedreigd. Daan en Willem willen weg, maar kan naar eigen zeggen ‘geen kant op’ omdat ze geen urgentie kunnen krijgen voor een woning buiten de stad. Het getreiter van de buren begon een week of zes geleden. Daan deed zijn beklag op Facebook over hun Marokkaanse buren, een Marokkaanse vrouw met haar twee zonen. Het zou zijn begonnen met burenoverlast: een burenruzie over scooters in de tuin, een tv die te hard stond en geschreeuw ‘s nachts.

Daarna begonnen de bedreigingen. ’Alle homo’s moeten dood’, zouden de zonen hebben geroepen. Daan en Willem hadden contact met de politie, maar zeggen dat er ‘verder niks met de zaak wordt gedaan’. Een woordvoerder van de politie zei ineen reactie dat er ‘een gesprek is geweest tussen het stel, de buren en de politie.’ Dat gesprek ‘was goed verlopen’, aldus de politie. Stadsdeel Nieuw-West is op de hoogte van het gebeuren.

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud heeft contact met het stel gehad en zegt dat er nog een getrouwd homostel is dat aanhoudend wordt getreiterd, in een andere buurt in Nieuw-West. Dat tweede stel kwam hij naar eigen zeggen op het spoor ‘naar aanleiding van de commotie rond Daan en Willem’, die niet meer thuis zijn omdat ze zich na de bedreigingen niet meer veilig voelen. Bang voor een golf aan meldingen van homostellen die worden gepest verwacht Baâdoud niet: ‘het hoort bij Nieuw-West’, doelend op 1het feit dat er 152 nationaliteiten in Nieuw-West wonen.

Lees ook:Val Marcouch mede door antihomo sentimenten
Lees ook:Roze Amsterdam treurt om wegstemmen Marcouch
Lees ook:Opnieuw homostel vertrokken na treiterijen
Lees ook:PvdA Nieuw-West wil regenboogzebrapad
Lees ook:Amsterdam West pakt homodiscriminatie aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>