Zeeland en West-Brabant: meer meldingen discriminatie seksuele gerichtheid

De politie Zeeland en West-Brabant heeft afgelopen jaar eenderde meer meldingen binnengekregen van discriminatie op grond van seksuele gerichtheid. Dat blijkt uit het Jaarrapport Discriminatie 2015 van het antidiscriminatiebureau RADAR. Dit soort meldingen vormen bij  de helft van alle meidingen van discriminatie.

Mogelijk helpt de inzet van Roze-in-Blauw teams mee en kwamen meer LHBT’s aangifte doen. In discriminatie gespecialiseerde politie-medewerkers zoeken sinds 2014 contact met (mogelijke) slachtoffers van discriminatie. Daarmee wil de politie laten zien discriminatie serieus aan te willen pakken. Mogelijk zorgt dat ervoor dat slachtoffers sneller bereid zijn aangifte te doen, al kan de stijging van de meldingen van discriminatie op grond van seksuele gerichtheid ook betekenen dat die zich in 2015 meer voordeden. De beschikbare politiegegevens bieden maar beperkte informatie over de incidenten, aldus RADAR, dat er dan ook voor pleit meldingen ‘gerichter te gaan onderzoeken’.

Lees ook:Politieproject ‘hatecrimes’ van start
Lees ook:Amsterdamse homo doet vaker aangifte
Lees ook:Evangelie Gemeente Utrecht ‘discrimineerde op grond van homoseksuele gerichtheid’
Lees ook:Zes berovers homo’s veroordeeld tot werk- en celstraffen
Lees ook:Sinds Lont meer melding homodiscriminatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>