Pacquiao weerstaat kritiek en houdt vast aan gedane antihomo-uitspraken

imagesDe Filipijnse internationale bokskampioen Manny Pacquiao blijft bij zijn opvattingen over homoseksuelen, ondanks de kritiek die hij daarop over zich heen kreeg. Sportmerk Nike heeft het contract met hem verbroken vanwege antihomo-uitspraken.  Zo noemde de 37-jarige sporter homo’s ‘erger dan beesten, omdat die tenminste nog vrouwen van mannen kunnen onderscheiden’. 

Aanvankelijk zou hij zijn excuses aangeboden hebben, maar nu blijkt dat hij voet bij stuk houdt: tijdens een training in zijn thuisstad zei hij tegen journalisten dat hij niet voor kritiek zal zwichten.Hij vindt zijn uitlatingen juist en zei: ‘Ik zei alleen maar wat er ook al in de Bijbel staat.’ Homoseksualiteit is legaal in de Filipijnen, maar een huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht is verboden, mede onder druk van de in de Filipijnen oppermachtige katholieke kerk: tachtig procent van de 100 miljoen inwoners is katholiek. Pacquiao is inmiddels in de politiek gestapt en gaat op voor een zetel in de senaat tijdens de verkiezingen in mei. Zijn einddoel is naar eigen zeggen ooit tot president van de Filipijnen te worden gekozen.

Lees ook:Nike ontbindt contract met bokser Pacquiao om homofobe uitspraken
Lees ook:Hooggerechtshof VS: huwelijk is fundamenteel recht voor homokoppels
Lees ook:Boris Johnson ‘snapt alle ophef over homohuwelijk niet’
Lees ook:Congres veegt veto tegen homohuwelijk van tafel
Lees ook:Denemarken was 25 jaar geleden eerste land met geregistreerd partnerschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>