Britse minister uit Schotland komt uit de kast

IMG_20160525_151711David Mundell, de minister voor Schotland in het Britse kabinet, is uit de kast gekomen. Woensdag plaatste hij een tekst op zijn website en schreef onder meer: ‘Het was een moeilijke beslissing. Uiteindelijk was was het niet meer dan een paar toetsen van mijn toetsen bord indrukken. Maar het is een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven’. Hij zegt overdonderd te zijn van alle positieve reacties op social media.

De politicus was eerder getrouwd en heeft met zijn ex-vrouw drie volwassen kinderen. Mundell is de eerste openlijk homoseksuele minister in een conservatieve regering. Premier David Cameron liet weten ‘verheugd te zijn dat hij deze stap heeft genomen.’ Ook de premier van Schotland, Nicola Sturgeon, reageerde snel met een steunbetuiging, net als zijn zoon en parlementskandidaat Oliver Mundell.

Lees ook:Kerkprotest tegen Schots homohuwelijk
Lees ook:Britse school ‘verstopt’ homofobe uitspraak in wiskunde-opgave
Lees ook:Kabinet Rutte III telt twee openlijk roze ministers
Lees ook:Unicum: lid Britse koningshuis komt uit de kast
Lees ook:Cameron voelt voor homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>