LGBT-issues werpen schaduw vooruit over pausbezoek VS

Dinsdag 22 september komt de paus voor een zesdaags bezoek aan in de Verenigde Staten. Op zaterdag 26 september neemt hij deel aan de World Meeting of Families in Philadelphia. Eerder werd al bekend dat LGBT-werkgroepen er niet welkom zijn. Dat begint te schuren: de Meeting ‘wil immers een boodschap van liefde uitstralen.’ Met het huwelijk als centraal element, iets dat het Amerikaanse Hooggerechtshof onlangs in de hele VS heeft opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht.

Katholieke LGBT’s laten het er niet bij zitten en eisen hun plek op het evenement, maar de organisatoren proberen hen als groep buiten de deur te houden. Het lijkt meer en meer uit te draaien op een testcase voor de paus, die mededogen propageert – ook voor de roze medemens – maar tegelijkertijd blijft vasthouden aan de katholieke doctrine dat het huwelijk voor een man met een vrouw is voorbestemd. de roze medemens kan individueel naar de Meeting van 22 tot en met 27 september in Philadelphia komen, maar LGBT-groepen worden buitengesloten. De enige roze sprekers zullen een celibataire homoman en zijn moeder zijn. De World Meeting of Families is een driejaarlijks evenement en vond voor het eerst in 1994 plaats. De editie in Philadelphia is de eerste in de VS.

Lees ook:LGBT werkgroepen niet welkom bij pausbezoek Philadelphia
Lees ook:Paus veroordeelt homohuwelijk in speech ‘omfloerst en op subtiele wijze’
Lees ook:Amerikaanse katholieke homorechtengroep op bezoek bij de paus
Lees ook:Vaticaan: kerk moet minder oordelen over homo’s
Lees ook:Paus hekelt opnieuw homohuwelijk en abortus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>