Homo-moordenaars trouwen met elkaar in de gevangenis

IMG_20160522_141747In Engeland zijn twee mannen in de gevangenis van plan met elkaar te trouwen: het eerste ‘homohuwelijk’ achter de tralies. Opmerkelijk, want ze zitten vast in een zwaar bewaakte gevangenis in York omdat ze allebei een homo hebben mishandeld en vermoord. De ene man is nu 40 jaar oud en werd in 1997 veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moord op een homo die hij via een chatbox had ontmoet. Hij was toen al veroordeeld voor kindermisbruik. ‘U bent een gevaarlijke jongeman en een gevaar voor de samenleving’, zei de rechter toen.

De tweede man is nu 31 jaar en werd in 2007 veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op een 57-jarige man. In die tijd was de verdachte leider van een bende potenrammers. Beide heren hebben elkaar in de gevangenis ontmoet en toestemming gekregen om elkaar achter de tralies het ja-woord te geven. Ze mogen daarna niet samen één cel delen, maar blijven ieder in hun eigen cel. Ook wordt de ceremonie ‘niet betaal door de belastingbetaler’, aldus justitie, Sinds 1983 is het in Groot-Brittannië toegestaan om in de gevangenis te trouwen.

Lees ook:Levenslang voor mister Gay UK die zijn vriend opat
Lees ook:Maleisië zet 16 transvrouwen achter de tralies
Lees ook:Ray Coole vrijgelaten en veilig terug in de UK
Lees ook:Homo-massamoordenaar sterft in gevangenis
Lees ook:Rotterdammers kiezen Albayrak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>