Griekenland gaat same-seks relaties erkennen

download (3)De nieuwe regering van Griekenland wil same-sex relaties erkennen. Tot nu toe loopt het land achter op West-Europa op het gebied van homorechten, adoptie door homo-koppels en erkenning van same-sex relaties. De linkse partij Syriza die onlangs aan de macht kwam in Athene, gaat daar verandering in brengen. Dat heeft de Griekse minister van Justitie bevestigd.

Sinds 2008 worden hetero-relaties erkend, maar homokoppels hebben dat recht nog steeds niet. Het nieuws is opvallend, omdat de Syriza partij een coalitie is aangegaan met de ulrarechtse Griekse Onafhankelijken, die mordicus tegen homorechten zijn. Een parlementslid van deze partij noemde premier Bettel van Luxemburg en zijn partner onlangs nog ‘faggot mates‘ (al beweerde hij daarna dat hij verkeerd geciteerd was op een blog). Syriza is de enige partij die zich tot nu toe heeft uitsproken voor gelijke rechten voor de roze Grieken.

Lees ook:Luxemburg heeft derde homoseksuele premier in Europa
Lees ook:Premier Luxemburg trouwt met partner zodra wet op homohuwelijk ingaat
Lees ook:Een kapper moet wel homo zijn
Lees ook:UK: coalitie met DUP, partij tegen abortus en homohuwelijk en voor de doodstraf
Lees ook:Ierland krijgt vrijwel zeker homo als premier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>