‘Tolerantieles’ Bussemaker valt slecht bij Christelijke partijen

Minister Bussemaker (Emancipatie) gaat 160 ‘mensenrechtenambassadeurs’ inzetten om ‘tolereantielessen‘ te geven aan etnische en religieuze groepen die moeite hebben met homoseksualiteit. De voorlichters gaan zich richten op twaalf groepen, waaronder traditioneel christelijken, orthodoxe Joden, Roma, Turken, Marokkanen, Hindoestanen, Koerden, Somaliërs en Afghanen. Dat schreef zij donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.

‘Flauwekul’, zei Joel Voordewind (CU). ‘Natuurlijk moet erover gesproken worden, maar gemeenschappen en scholen gaan zelf over de manier waarop dat gebeurt.’ Moens, voorzitter van de Vereniging Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS), vindt het plan ‘respectloos: je mag kennelijk geen andere mening hebben dan de overheid. Dit tast de pluriformiteit van het onderwijs aan.’ Ook SGP-Kamerlid Bisschop is verontwaardigd over wat gekscherend de ‘reli- en gedachtenpolitie’ wordt genoemd: ‘Als je het proces dat gaande is, wil verstoren, dan moet je met dit soort voorstellen komen. Hiermee wordt het tegendeel bereikt. Met dwang bereik je niets.’ In een reactie op de kritiek zei de minister vrijdag dat de 160 ambassadeurs uit de eigen kring kunnen komen.

Lees ook:Misbruikschandaal bisschop Brugge sleept zich voort
Lees ook:Homohaat op scholen
Lees ook:Vermelding sekse verdwijnt van groot aantal documenten en pasjes
Lees ook:Homoseksuele bisschop moet opstappen
Lees ook:Koningin Beatrix pleit voor dialoog

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Tolerantieles’ Bussemaker valt slecht bij Christelijke partijen

  1. JK

    Dit gaat ook nooit werken, echt totaal belachelijk. in de sovjetunie kregen ze het zelfs met heropvoedingskampen niet voorelkaar om hun visie mensen op te dringen en zou dit nu dan met wat voorlichters wel lukken? Er is maar een weg en dat is van binnenuit, en dan nog zul je rekening moeten houden met de veelkleurigheid van de samenleving of gaan we de regenboogvlag soms ook zwart verven ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>