Germaine Greer: ‘Transgender vrouwen zijn geen vrouwen’

‘Transgender vrouwen zijn geen vrouwen, want ze weten niet hoe het is om een big, hairy, smelly vagina te hebben’. Dat zei Germaine Greer deze week in een speech voor de Cambridge University Society. Roze leden van de Students’ Union hadden van tevoren opgeroepen te komen protesteren of om de speech te boycotten, omdat Greer ‘transfobisch’ is. Iets waar ze naar eigen zeggen ‘niet in gelooft‘.

Greer haalde zich in het verleden vaker de woede van transgenders op de hals, bijvoorbeeld toen ze zei dat transgenders ‘lugubere parodieën’ van vrouwen maakten en dat trans een delusion (begoocheling) was. Operaties en medische behandelingen noemde ze ‘onethisch’, omdat menselijk weefsel werd verwijderd en de persoon in kwestie zijn of haar hele leven medicijnen moest slikken. In het verleden pleitte ze voor minder geslachtsoperaties, maar voor meer vrijheid voor individuen om ‘binnen de eigen sekse en seksuele oriëntatie’ te kunnen leven.

 

Lees ook:De ‘vete’ tussen feministe Germaine Greer en transvrouwen
Lees ook:Enquête transmannen over ervaringen met medische behandeling
Lees ook:Germaine Greer: ‘transvrouwen zijn mannen zonder pik’
Lees ook:Transseksuele man is zwanger
Lees ook:Obama noemt voor het eerst LBT’s in zijn State of the Union

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>