Rechter Maleisië heft verbod op ‘cross-dressing’ op

Een rechtbank in Maleisië heeft het verbod op ‘cross-dressing‘ opgeheven: dragen van kleding van de andere sekse. In de provincie Negeri Sembilan geldt naast de burgerlijke wetgeving ook de sharia, de islamitische wetgeving, die mannen verbiedt in vrouwenkleren rond te lopen. Drie transvrouwen gingen daartegen in hoger beroep.

De rechters vonden het verbod in strijd met de Maleisische Grondwet en noemden het verbod ‘kleinerend, onderdrukkend en onmenselijk’. De sharia-wetten gelden nog steeds, maar nu kunnen mensen die worden vervolgd ertegen in hoger beroep gaan, zoals de drie transvrouwen deden, nadat ze in 2012 waren opgepakt omdat ze als moslimmannen in vrouwenkleren rondliepen. Homoseksualiteit is in Maleisië overigens nog altijd strafbaar: daarop staan lijfstraffen en tot twintig jaar gevangenisstraf.

Lees ook:Maleisië zet 16 transvrouwen achter de tralies
Lees ook:Maleisische oppositieleider wegens sodomie veroordeeld
Lees ook:Politierazzia’s in homozaken Maleisië
Lees ook:Ook rechter in Michigan kraakt verbod op homohuwelijk
Lees ook:Verbod op homohuwelijk ook in Indiana en Wisconsin van de baan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>