Verbod op homohuwelijk ook in Indiana en Wisconsin van de baan

Het verbod op openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht is sinds vorige week donderdag ook van de baan in de Amerikaanse staten Indiana en Wisconson. Rechters oordeelden dat het verbod in strijd is met de Amerikaanse Grondwet.

Het argument om de traditie van het huwelijk tussen een man en een vrouw in ere te houden, weerlegde één van de rechters met als antwoord: ‘In het verleden waren er wel meer slechte tradities, zoals kannibalisme, weduweverbranding en inbinden van voeten. Traditie is geen wettelijk argument om te mogen discrimineren, hoe oud die traditie ook mag zijn.’ Tegenstanders van het ‘homohuwelijk’  gaan in hoger beroep. Inmiddels kunnen homo’s en lesbo’s trouwen in 19 Amerikaanse staten en in de hoofdstad Washington.

Lees ook:Verbod op homohuwelijk in Florida ongrondwettelijk verklaard
Lees ook:Ook rechter in Michigan kraakt verbod op homohuwelijk
Lees ook:Homo trouwmarathon in Seattle
Lees ook:Hooggerechtshof VS wijst alle beroepszaken over homohuwelijk af
Lees ook:Rechter Texas: ‘verbod homohuwelijk is ongrondwettelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>