Ferry Doedens ambassadeur voor ‘Groupon Pride Week’

IMG_20160518_105644Hoe staat het met de homo-emancipatie in Nederland? Slecht: ook in ons land is uitkomen voor je seksuele geaardheid nog steeds een taboe en worden LHBT’s getreiterd, gepest en hebben last van vooroordelen. Reden voor Groupon om de Groupon Pride Week te organiseren. Samen met acteur/zanger Ferry Doedens, ambassadeur van deze campagne, vraagt zij aandacht voor gelijke rechten voor LHBT’ers in Nederland. van maandan 27 oktober tot en met zondag 2 november heeft Groupon speciale Pride-deals op haar platform en kunnen bezoekers via een donatiedeal geld doneren aan COC Nederland. De opbrengst gaat naar voorlichting op scholen. Alle deals die deze week online staan, zijn van ondernemers die openlijk en expliciet gelijke rechten steunen en de campagne aanmoedigen (bron: persbericht).

Acteur en zanger Ferry Doedens: ‘In tegenstelling tot wat velen denken, loopt Nederland achter op andere landen wat betreft homo-emancipatie. Ik vind het heel heftig om te horen dat er nog steeds homostelletjes in elkaar geslagen worden omdat ze hand-in-hand op straat lopen. Dat kan écht niet meer, daarom ben ik ambassadeur van de Groupon Pride Week.’ Driekwart van de LHBT-scholieren wordt gepest vanwege hun seksuele identiteit, blijkt uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Het woord ‘homo’ is nog steeds het meest gebruikte scheldwoord op school. De helft van de homojongeren denkt wel eens aan zelfmoord, 13 procent deed ooit een zelfmoordpoging: vijf keer meer dan bij heterojongeren.

Tijdens de Groupon Pride Week staat een donatiedeal online bij Groupon voor het project Voorlichtingindeklas.nl. Daarmee wil COC Nederland op zoveel mogelijk basis- en middelbare scholen voorlichting geven over LHBT’s. De voorlichters worden door professionals getraind en zijn vaak ervaringsdeskundigen, waardoor zij het verhaal van dichtbij kunnen vertellen. Voor veel kinderen is dit de eerste keer dat zij in aanraking komen met iemand die geen hetero is. ‘Soms komen jongeren zelfs uit de kast tijdens een voorlichting, omdat zij zich op dat moment veilig voelen en hun klasgenoten begrip tonen’, aldus COC-projectmanager Susanne te Braak.

Naast de donatiedeal staan er deze week Groupon Pride-deals online, speciale deals voor LHBT’s, zoals een ‘roze coach’, speeddaten voor homo’s én hetero’s en restaurant ‘ De Kast’, maar ook deals van bedrijven die gelijke rechten steunen. Al deze deals zijn te herkennen aan een speciaal regenbooglogo in de deal. Ruud Giebels, COO van Groupon Nederland: ‘Wij vinden het absurd dat mensen gediscrimineerd worden vanwege hun seksuele geaardheid. Door de Groupon Pride Week in Nederland te organiseren laten we zien waar we voor staan: gelijkheid. Bij Groupon vinden we het belangrijk om iedereen gelijk te behandelen ongeacht zijn of haar geaardheid.’

Lees ook:Russisch parlement verwerpt wet tegen publiekelijk uiten homoseksualiteit
Lees ook:VN brengt serie postzegels uit met als thema homo-emancipatie
Lees ook:AVRO en COC lanceren Hoe heb jij het geleerd?-test
Lees ook:COC start protestactie tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Japanse poster voor scholieren over seksuele geaardheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>