Documentaire ’5000 Roebel’ en debat over Russische anti-homowet in Nijmegen

Dinsdagavond vindt in De Lindenberg in Nijmegen een avond plaats, gewijd aan de anti-homowet in Rusland. Na de vertoning van de documentaire ‘5000 Roebel‘ van Kris va n der Veen volgt er een debat. Sinds vorige jaar is in Rusland een wet van kracht die ‘homo-propaganda’  verbiedt. In het openbaar iemand van hetzelfde geslacht zoenen kan je een boete van 5000 roebel opleveren.

Kris van der Veen interviewde jonge LHBT’s in Rusland. Zijn zoektocht eindigt met een politie-inval en een beschuldiging van ‘homo-propaganda’. Na de vertoning van de film wordt met een panel besproken of en hoe er wat te doen valt aan de de mensenrechtensituatie in Rusland. De documentaire is in het Russisch gesproken en Engels ondertiteld; het debat is in het Engels. De zaal gaat om 19.00 uur open, toegang kost 9,50 euro (er zijn een aantal kortingen, zie website).

Lees ook:Nederlandse ‘homopropagandisten’ opgepakt in Rusland
Lees ook:Brurgemeester Peter den Oudsten krijgt Roze Agenda Groningen
Lees ook:Gay Propaganda – liefdesverhalen uit Rusland
Lees ook:Moldavië krijgt mogelijk op Rusland geënte wet tegen ‘homopropaganda’
Lees ook:LGBT’s: kijk niet naar de Winterspelen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>