Lesbo’s: op een damespad loop je nooit alleen!

4635930-venus-twee-ringen-bij-elkaar-symbool-van-lesbische-relatie[1]‘Op een Damespad loop je nooit alleen!’ Dat kopt de website Damespad.nl, de naam voor wandelingen van en voor lesbische vrouwen. Negen provincies hebben er al één en op zondag 2 november opent het Damespad Overijssel in Diepenveen: een 18 kilometer lange wandeltocht langs de IJssellinie, over landgoederen en langs buitenplaatsen.

Overigens is de route niet uitsluitend voor (lesbische) vrouwen: de weg is voor iedereen. Het verschil zit in een speldje, waardoor de dames voor elkaar ‘subtiel herkenbaar’ zijn. De wandeling is op eigen tijd en eigen gelegenheid te lopen. Op 19 juli 2001 werd het eerste Damespad geopend in Noord-Holland, in het gebied rondom De Rijp. Hier beleefde nBetje Wolff en Aagje Deken in 17080/81 hun innige vriendschap in een tijd dat het woord lesbisch nog niet was uitgevonden’, meldt de website. In de Midden-Beemster staat een naar Betje Wolff vernoemd museum, dat niet over deze vriendschap gaat, maar wel over het werk van de schrijfster. Alleen de provincies Utrecht en Flevoland hebben bog geen Damespad.

Lees ook:Lesbo-code: lezing over Betje Wolf en Aagje deken
Lees ook:Lesbo-code: excursie op Tweede Pinksterdag
Lees ook:‘Pottenpad’ in Brabantse Alphen
Lees ook:Dolly Bellefleur zingt Koningspaar toe in Haarlem
Lees ook:De Lesbo-Code: afscheid Marjan Nieuwenhuis, zondag 16 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>