Dolly Bellefleur zingt Koningspaar toe in Haarlem

Dolly Bellefleur krijgt de eer om het nieuwe koningspaar toe te zingen tijdens hun bezoek aan Haarlem. De onvolprezen diva zegt ‘op verzoek van de burgemeester een Haarlems Koningslied te hebben geschreven’, dat ze op vrijdag 14 juni om 16.45 uur zingt vanaf het balkon van de Hoofdwacht aan de Grote Markt. Op die dag toeren koning Willem-Alexander en koningin Máxima in sneltreinvaart door de provincies Friesland en Noord-Holland, als onderdeel van hun kennismakingstour langs alle provincies.

Het koningspaar komt om 14.00 uur in Enkhuizen aan, reist via Hoorn en Zaandam naar de provinciehoofdstad Haarlem en arriveert – als het programma niet al te veel uitloopt – om 16.20 uur bij het Provinciehuis. Een kwartier later vertrekt de Koninklijke bus naar de Grote Markt, waar de nieuwe koning en koningin om 16.45 uur worden verwacht. Als ze zijn uitgestapt, vertolkt de ‘Haarlemse stedenmaagd’ Dolly Bellefleur haar Koningslied. Tekst: klik hier. Rond 7 juni zet Dolly een ‘koninklijke karaoke-clip’ op YouTube: handig voor wie alvast wil oefenen, om op 14 juni uit volle borst mee te kunnen zingen.

Lees ook:Dolly Bellefleur in Concertgebouw
Lees ook:Dolly Bellefleur voorgedragen tot nachtburgemeester Haarlem
Lees ook:Dolly Bellefleur genomineerd voor cultuurprijs
Lees ook:Expositie Twintig jaar Dolly in stadhuis Haarlem
Lees ook:Dolly Bellefleur presenteert slotfeest Stripdagen Haarlem

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dolly Bellefleur zingt Koningspaar toe in Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>