Kerk helemaal niet milder voor homo’s

IMG_20160602_125337De Rooms-Katholieke kerk wordt helemaal niet milder voor homo’s, zoals de koppen in de media een paar dagen geleden juichten. Dat leek de uitkomst van tussenrapport van een speciale bisschoppenvergadering in Rome, maar het was veel te vroeg om te juichen. Van een instituut dat al meer dan 2000 jaar vasthoudt aan bepaalde opvattingen, valt dan ook geen snelle omwenteling te verwachten, ook al pleit de nieuwe paus voor genade en mededogen.

Het ziet ernaar uit dat de standpunten van de kerk niet zijn afgezwakt, maar aangescherpt. Het tussenrapport had het over ‘talenten en kwaliteiten’ van homo’s die de kerk zou moeten accepteren, net als de positieve aspecten van homorelaties. Nu blijkt het merendeel van de 250 aanwezige bisschoppen daartegen te hebben gestemd. Toch zou er sprake zijn van ‘een verschuiving’: de paus zou de ruziënde bisschoppen weer bij elkaar hebben weten te brengen. De bisschoppen zijn gescheiden in pro en contra. Een groep onder leiding van de Amerikaanse kardinaal Burke wil ophouden met de discussie, maar een andere groep onder leiding van de Duitse kardinaal Kasper wil op zoek naar een oplossing. In oktober volgend jaar komen alle bisschoppen naar Rome voor een grote synode.

Lees ook:Zijn homo’s voortaan echt welkom in de katholieke kerk?
Lees ook:Britse kardinaal treedt af na beschuldiging misbruik jonge priesters
Lees ook:Paus spreekt met kardinalen over misbruik, homo’s en vrouwen
Lees ook:Kardinaal logeert boven homosauna
Lees ook:Vaticaan lanceert website over seksueel misbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>