VICE NEWS brengt de toenemende homofobie op Jamaica in beeld

2846420-roze-retro-tvDonderdag 31 juli lanceert VICE News de nieuwe documentaire ‘Young and Gay in Jamaica’. Het Caribische eiland is voor homo’s één van de gevaarlijkste plekken. Het aantal geweld- en moordaanslagen gericht tegen de LGBT-gemeenschap is enorm en groeit met de dag. Een groepje jonge homoseksuelen, die gedwongen hun ouderlijk huis moesten verlaten en zijn ondergedoken in de krochten van de stad. VICE News verslaggever Christo Geoghegan ging naar Jamaica om de ‘Gully Queens’ van New Kingston te ontmoeten en om het leven van deze jonge LGBT’ers vast te leggen. Bekijk de documentaire hier (bron: persbericht).

‘Young and Gay in Jamaic’a, een vervolg op de eerder verschenen ‘Young and Gay in Putin’s Russia’, verkent de gevaarlijke wereld waarin homoseksuelen leven op Jamaica, waar de sodomiewetgeving nog steeds niet is afgeschaft. Hoewel die wet zich niet enkel richt op homoseksuelen, worden alleen mannen die seks hebben met mannen veroordeeld. Dit kan in Jamaica leiden tot een gevangenisstraf van tien jaar. In deze film legt VICE News de strijd tegen de geïnstitutionaliseerde homofobie op Jamaica vast. De LGBT-gemeenschap probeert haar positie in de Jamaicaanse samenleving te versterken door meer en beter zichtbaar te zijn en een sterk, inspirerend gemeenschapsgevoel te creëren. Met ‘Young and Gay in Jamaica’ vervolgt VICE News haar doel om licht te werpen op de ernstige problemen waar jongeren over de hele wereld mee kampen.

Lees ook:Documentaire ‘Jong en homo in Poetins Rusland’
Lees ook:Movies that Matter Festival presenteert God Loves Uganda
Lees ook:Jamaica voor homo’s levensgevaarlijk
Lees ook:Aids Fonds: ‘Hiv Hiv Hoera’ eyeopener voor veel Nederlanders
Lees ook:Amerikaanse LGBT daklozen doen van zich spreken in videoboodschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>