Bob Geldof: ‘China en Rusland geven niets om strijd tegen hiv’

IMG_20160524_151221De  Ierse popster Sir Bob Geldof, bekend door de organisatie van de benefiet-concerten ‘Live Aid’ (1985) en ‘Live 8′ (2005) heeft fel uitgehaald naar Rusland en China tijdens zijn closing speech op de internationale Aids Conferentie in Melbourne.  Hij waarschuwde dat de strijd tegen hiv en aids vlak voor de laatste horde kan mislukken, ‘door onverschilligheid en onbekwaam beleid van een aantal wereldleiders’.

Geldof prees de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland voor hun belangrijkste aandeel in aids onderzoeksfonds, naar uitte kritiek op Rusland, China en Saoedi Arabië, die dat niet doen. ‘De Chinezen geven geen barst om ons.’ Ze doneerde slechts een schijntje, aldus Geldof. Hij veroordeelde ‘die bruut in het Kremlin’, Vladimir Putin, vanwege zijn anti-homowetten en gebrek aan hulp. Bill Clinton‘s speech werd eerder deze week onderbroken door hiv-activisten: ‘Stop aids met een Robin Hood tax’, riepen ze, een belasting op financiële transacties ten bate van aids research.

Lees ook:Rusland zet LHBT-donateurs president Obama op zwarte lijst
Lees ook:Anti-homowet Rusland belemmert strijd tegen hiv
Lees ook:Protest Toneelgroep Amsterdam tegen anti-homowet Rusland
Lees ook:Aids Fonds lanceert de #dutchkiss uit solidariteit met LHBT’ers
Lees ook:Ludiek protest atleten op WK in Moskou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>